Tuesday, 8 April 2014

BIL AIR MELAMBUNG

Haa..baru boleh login.baru boleh update kat opis..
Alhamdulillah..bengang aku tak tau nak buat apa kan..
Ok, aku nk update pasal bil air kiteorg..
Pelik bin musykil bin ajaib benar aku
Dah dua bulan bil air RM40++
Dalam umah tga org..lagipun bukan jenis mandi 80 kali sehari
Paling2 pun 2 kali sehari..
3 org darab 2 kali sehari mandi..baru 6 kali mandi sehari utk tga org
Apa aku bebel pun tak tau..
Nak kata ada party2 kat umah..memang idok lak kan..
Musykil dan musykil..sbb bil elektrik bulan ni negetip..
Kalau bil elektrik RM44 aku leh trima akal lagi..
Yelah, kdg aku ni tido pakai tv, lampu toilet bukak, laptop bukak..
Lampu luar umah bukak, kdg kipas terbiar tp smua dlm bilik..
Pembaziran di karen tp pembyrn maut di air..
Lagipun osmate aku ckp, dulu duduk 6 org, bil RM14 jer pon
Ni duduk tga org, bil RM44..dasyat..mungkinkah ada org lain mandi waktu kmi takde..?
Mungkinkah..?Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri..
So, aku mengambil tindakan utk kol SYABAS..(syabas layha syabas)
Lawak jugak,,sbb ada pilihan utk membuat aduan bil tinggi..hikhik..
So, aku tekan lah 1...utk mengadu bil air yg tggi menggung..
Pihak SYABAS ckp meter ok..takde masalah..
Cuma takut leaking..so dia cadang kami tak pakai air untuk masa sejam
Make sure..tgk meter dulu..lpstu dah boleh start jgn pakai air sejam..
So, adik2 kat umah aku tu pun buat laaaa..
Aku tgh tggu sejam ni..nk tgk hasil...
Osmate aku ckp jgk mungkin sebab kes catuan satu Selangor tu..
Effect kat pangsapuri kiteorg..
Kiteorg kan pangsapuri ELIT..*puih..
Kiteorg tak kena catu ponn..meriah ioll...
Takpe..kita tggu keputusan lepas ni..

*Panas hati..dua bulan dah mahal sgt bil nii..haihh...


cara penyelesaian aek takdokkk..*katanyer*


0 juta org yg syg saya: