Thursday, 17 April 2014

FURBY YANG SERAM

Hallu..
Kenyang, alhamdulillah..rezeki pagi Khamis..
Nasik goreng campor oleh Kak Bunga ku.. *maceh kak..nak ber dah ni..
Ok, dah ber..lama giler entry ni duduk depan pc dr td..baru nak smbg
Erm, nak story pasal abang aku, suami aku dan furby mereka..
Huh, abg aku beli jugak benda alah tu.
Dua hari lepas dia mintak pandangan aku
"Mcm mana kalau aku nk beli Fruby ni? Kwn aku ckp best..boleh mkn, mandi bla bla"
Terus aku jawab..dia pandai tak toleng tebas rumput kt belakang rumah kau? Dia reti tak masak, iron baju. kemas umah, cuci pinggan..
Dia diam..terus ckp tak jadi..
Silap tempat dia tanya..aku kalo benda camtu rasa membazir..
Tapi ini hobi dia..ntah pa pe..nanti ngadu takde duit..
Tu yang aku larang..kalau bab phone aku tak larang..
Sebab phone bleh jual balik..hahaha
FURBY..? Erm, tasure la ada yg nak beli ke idokk..
Al-kisahnya rupa nya smlm dia dah g sambar sekor Furby tu
Semlm waktu wechat ngn laki aku laki aku ckp abg tgh latih Furby bercakap
O.M.G..!! Ape kejadah laaaa...
Furby tu membebel suami aku ckp..tak henti bebel..
Pastu dgn suami2 aku sekali terjebak..
Seronok la mereka melayan sbb Furcy tu pandai menari ikut rentak
Suami aku pasang lagu rock..dia pun head banging kau..kau mampu??
Pastu suami aku ckp, "Alamak, suara dia dah berubah la syg..tadi suara baby..lepas dgr lagu ni suara dah garang..mata dia pun dah nampak lain mcm..siap ada api2"
Aku rasa mcm..oh, man..!!Apa dah jadi dgn laki aku ni..terjebak sgt..
Furby tu tak leh...dia kan ala2 budak..IQ kena latih..
Aku suruh laki aku psg lagu slow balik..trus suara dia kembali budak..
Sakai sgt aku dgr cerita mereka
Mgkin ada yang lbih tahu pasal Furby ni..aku je sakai sorang..
Kbye..!!


0 juta org yg syg saya: