Wednesday, 16 April 2014

THE DEVIL WEARS PRADA


Hye uolll..
Rajin pulak iol hari ni kan..
Update2 bagai..dah nama takde kerja..
Camni lah gayanya..gosip tgh byk nih..
Baik aku share2 kt cni..
Ni haaa...kak ton nk story
Pasal keangkuhan salah seorg bos kat tpt aku kerja..
Grrr..dgr cerita pun hati aku dah menggelegak
Ada la sorg bos ni kan..nama dia Puan Alia *bukan nama sbnr
Dia ada seorg driver..nama driver dia Pak Cik Mansor *pun bukan nama sebenar
Puan Alia ni boleh dikatakan tiap mggu balik kampung dia  tau..
Tiap minggu jugak lah pak cik ni hntr dia balik kpg..
Ok, tu takpe..yg apenye...bila pak cik tu bila dah hntr dia ke sana, kena balik ke KL balik..
Nak tahu org tua tu guna apa?? Guna pengangkutan awam okay..
Dah lah pak cik tu dah kita tua la kan..layak panggil atok dah aku tgk..
Ok, cthlah ptg Jumaat tu dia hntr bos dia tu..mlm tu jugak dia balik guna public trnsport..
Lepastu ahad pulak kena dtg balik kpg minah tu, jemput dia
Tu pun guna public transport..sementara menunggu panggilan si bos tu, pak cik tu lepak kedai kopi..
Dah tu dr kedai kopi nak ke rumah minah tu pulak naik teksi..
Gila sadis ini cerita..dan yg paling sadisnya..pak cik ni taboleh claim langsung hokay..
Kesian nya..Masya Allah..
Pastu dlm beberapa mggu lepas pak cik tu kena pecat..
Atas sebab tak jemput dia di kpg..
Tak tahu nak slhkan siapa..
Sebab ptg Jumaat tu dia tak minta hantar pun..
Lepastu hari Ahad tu dia tak gtau pun kena ambil..
Ataupun slh pakcik tu tak tnya, kena ambil ke idak..
Then, dia kol pak cik tu tnya kt mana n kenapa tak ambil dia..
Dang..!!Terus kena pecat..
Kemudian, hari Isnin pak cik tu nak jumpa dia..nak kasi xplen ckit sama dia kenapa tak dtg..
Boleh minah tu tak nak jumpa pak cik tu..Punyalah kejam kau kan..
Aku pernah dgr gak, pak cik ni tak boleh nak bercuti..
Pernah skali dia cuti sebab bini masuk ICU..tu pun kena show cause..
Ya Allah..punya lah kejamkan..
Semoga pak cik tu baik2 sahaja dan dimurahkan rezeki selalu..

#prayforPakCikMansor *bukan nama sebenar..

0 juta org yg syg saya: