Monday, 14 April 2014

KEJADIAN PELIK & MEMUSYKILKAN

Hallluuuuuuu..
Minggu ni aku sensorang kt umah
Dak umah aku cuti sem..
Aku jalani hidup sensorg mcm biasa..
Terigt mula2 ak pindah masuk umah dulu..
Tyme tu mereka cuti sem jugak..
So, aku sorg2 jugak..
Aku kalau mlm mesti tido bukak tv tau
Sebab akutak suka bunyi sunyi..
Lepastu tak suka gelap sgt..
Kalau bukak lampu siling tu terang sgt, takleh tido  mak encek..
So, aku bukaktv..pakai lampu tv skaligus (pakej)
Pada suatu pagi tu aku bgn pg..
Eh, tv terpadam.aku musykil la..
Semlm aku bkk tv kenapa leh padam..
Pastu keesokkan hari pun sama..
Seigt aku dua kali lah..
Aku sentiasa positif..
Tak boleh la nak takutkan diri sendiri ken..
Mungkin aku tidur terlalu buas..lalu terpijak remote tv..
Tu ada kemungkinan besar..
Ye, aku mmng penido yg buas..
Sebab tu aku tak suka pasang lapik tilam.
Mesti pagi semua tercabut
Dan yang paling aneh adalah sarung bantal..
Tiap kali bgn mesti semua sarung bntal aku tercerai de bantal
Tak tau macam mana mak kau ni tido zaara..
Kesian, kalau tido ngn zaara ntah2 tebukak baju zaara *matiiikklahhh
Lepastu kdg2 aku dgr bunyi org ketip kuku..
Tapi aku sedapkan hati..bunyi mentadak mentaduk kot..
Kadang dia landing kat tingkap toilet aku
Nak kata org ats..dekat benau bunyinya kt tlinga aku..
Nak kata org sebelah..jauh sikitlah jaraknya..
Kwsn situ sunyi..
Tapi tak boleh la takut sgt..
Takut kat Allah je sudah..erm lagi satu..manusia pun aku takut..
Yelah, sekrg kan mcm2..
Rogol la, rompak, samun..haihhh
Masya Allah..dunia akhir zaman..
Oklah..tu je nk story
Ini bukan cerita seram k..?
Ini cerita sedapkan hati..muahahaha..

0 juta org yg syg saya: