Tuesday, 1 April 2014

KL-KOTA TINGGI-KL

Salam..huhuhu..benci tauuu..huh
Cis, type2 je terus tertype perkataan benci..
Kat opis aku skrg tak leh nak bukak blog bagai..
Ek eleh poyoooo jerrr.bendeeeeee laaaaa..haih..
Ok2, berbalik pada tajuk entry aku tadi ye..
Mggu lepas adalah mggu yg sgt memenatkan..
Tak lah penat sgtnye ponnn..sebab ada laki aku..he3

27/3/2014 (Khamis)
Mggu lepas tanggal 27/3, suami aku dtg dr Kuching..
Aku g ambik dia kat Putrajaya Central..
Tapi dia dtg dlm kul 11.00 lbh..
Hm, aku g lah menapak kat Alamanda..
Dalam masa yg sama aku dok cari baju T berkolar kaler kuning
Punyalah payah mak aihhh..ada2 tp huduh benauuu..
Tak sesuaii gitu..laki aku dah la cikeding..
Matikllaahhh kutuk laki sndiri..hikhok..maaf bee..
Aku menapak di Alamanda dari kul 8.00 smpai 10.30
Semata2 cari baju tu..non hadoo ok..
Aku keluar Alamanda dgn perasaan hiba sgt
Ye lah, kaki dah sakit..Alamanda dah retak aku pijak..
Lepastu aku lepak kojap kt depan P.O.J..
Melihat telatah org smbil berwasap dgn geng2 keras aku..
Aku perhati je perangai mereka2 yg lalu lalang.
Ada  yg tonggeng2..ada yg gedik2..sbb nak ambik gambar..
Hm, dlm pukul 11.35pm laki aku smpai..lepastu bdezup balik Shah Alam..
Sampai umah terus tido..sbb esok masih ada agenda..krohh kroohh.







nota kaki : semua gambar di ats adalah gmbr semasa menunggu ketibaan suami tercinta..

28/3/2014 (Jumaat)
Hari tu aku cuti.hmm, aku bgn pukul 6.30..
Bdn still penat tapi wajib bangun
Kang kena tggl bas kang..
Lepas mandi apa smua terus pergi ke KTM Seksyen 19..
Aku plan nak park situ kan..naik KTM menuju ke Bandar Tasik Selatan..
Ahkak kompiden je gtau laki  yg kami takyah tukar tren..kikiki
Rupa2nya...kena tukar kt KL Sentral..ampun bee ampun..
Dalam perjalanan ke KL Sentral tu adalah benda yg aku gaduhkan dgn suami aku..
Gaduh2  smpai taperasan dah sampai KL Sentral..
Nasib suami aku cool..aku je menyinga..
Dia perasan keadaan kt luar..
Sempat lagi dia tanya, "syg kat mana ni?"
Aku tnya pula kakak kt sebelah aku..
OMG..KL SENTRAL hokayyy..
Aku bebel2..slhkan laki aku
Sebab dia lah nyaris terlepas tren..padahal..
Lepastu pindah ke tren satu lagi..
Tren menuju je Bandar Tasik Selatan
Aku tak berhenti bebel lagi..
Marah, geram semua ada...
Isu nya takyah la aku nak story mory kan..
Sesampai BTS, aku cool down ckit..
Cari kaunter utk beli tiket.
At last jumpa, bas TRANSNASIONAL..
Mujurlah masih ada tiket..
Dang...! Bas ke Kota Tinngi pukul 10.30am
Sambil cari tpt mkn smbil bebel lagi..
Hahaha..kesian laki aku..dtg2 kena dgr bebel
Eleh, bukan selalu kottt...sapa suruh cari masalah..
Mana seronok kalau tak bebelll..huh..~
Lepastu g crk apa yg boleh kenyangkan perut dan diamkan mulut..
G tgkt atas ada food court..
Hm, no choice..makan western..breakfast ala omputeh..
Yg tak leh bla nya kedai tu cde duit pecah..
Aku yg mmng tgh mrh mmng mrh balik..
Tapi, rupanya mmng x sediakan duit pecah.
Beli kupon makan kat satu pondok tu..alahai..
Mat bangla ni nggak bilang sihh..mana tauuuu..
Aku semakin cool..
After that naik bas..zzz..tidoooo..bebel sikit2..haha
Jauh nya perjalanan..dah la byk lalat dlm bas tu
Sabauuuu je lahhhhh..
Laki aku geram2 je nak pukol lalat tuuu..mak aihh..
Pening la duduk tegak je..
Lepastu singgah kt satu tempat..
Situ pun berlalat..tempat tu after tol Segamat..ntah apa nama
Aku lapar so aku beli waffle..tekak mcm nak tak nak terima je
Nape kotor sgt tpt ni..bas pun berlalat..hmm..
Dalam jam 3.30 jugak la kiteorg smpai.
Lepastu dok tggu org dtg ambil lagi..
Menapak la aku dgn laki aku ke MCD..
Dalam 30 minit kot baru driver sampai..
Dah la laju benauu drive nye puunnn..
Sampai2 Felda Bukit Aping trus ke umah pengantin..
Aku dgn pening2 lalat tetap  menapak
Org suruh makan, aku tak nak..
Aku ambik lauk jak, tak kuat rasa perut aku nak mkn nasik..
Kami ke Kota Tinggi ni sbnrnya nak menghadiri majlis perkahwinan adik ipar aku..
Kkikikiki..lambat benau bgthu hajatnya..-,-"
Lepas lepak2 ngan pengantin kejap, balik la ke homestay
Sebab malam nanti ada majlis berinai..
Nasiblah aku bawak baju kurung tau..
Actually, adik ipar aku tak gtau pun ada Malis Berinai..
Dia cuma ckp tema kuning..so bwk la baju kuning
Kalau tahu ada malam berinai dan tema merah..
Memang la kami bawa baju merah jugakkan
Tak la kesian sgt ghupenya rombongan belah laki..
Tu laki aku cakap..kita dah macam Dayak..baju besepah2.
Bengong laki aku..trus aku cool downkan dia..
"Takpe janji yg basic dah lepas"
Tak igt aku dlm kul brapa kami balik ke homestay
Homestay tu 15 minit jugaklah nak ke rumah pengantin
Balik2 terus pengsan ahkakkkkk..








29/3/2014 (Sabtu)
Haaa...hari yg ditunggu2 telah tiba..
Majlis start dalam kul 2.30 pm
Pagi tu adik ipar aku bwk jenjalan ke Kota Tinggi
Setengah jam jgk la dari Felda Bukit Aping tu kennn..
Aku drive mcm palesit..so phm2..
Niat hati nak breakfast mee rebus kat Danga Bay
Gila siot jauh benau angan2..hahahaha..memang tak laaaa.
Just kat Kota je hokay..
Tak berjalan sgt punn..kang jalan kang habis duit..malas aku
Tyme adik ipar aku yg pompuan tu jln dgn mil pun aku tak ikut
Aku menepek dgn laki aku jeee...malas kot..hahaha
Lepas habis bekpes n ronda maka kami pun pulang..
Bersiap2 utk majlis bersanding..
Aku tggu turn nak iron baju..sambil tu baring3..
Dalam jam 2 lebih cenggitu kami geraK
BIL aku dh bwk keta mcm pallesit..
Sbb BIL aku yg kawen tu ckp kami dh lmbt
Tgk2 tak la lambat mana..kena tggu kumpulan kompang
Ye lah..dlm kampung tu n pd haritu aku tgk ramai yg buat kenduri
So ,kena tggu turn.
Adat org Johor ni kalo pengantin laki nak masuk ke rumah pengantin perempuan lain maicam sikit..
Ada dikenakan tol hokayy..kikiki..Padan muka..eh apesal aku? Jahat benauuu..
Aritu kena lalu 4 tol kalo tasilap laa..aku dah berpeloh2
Ketiak aku dah menangis2..uhuk3..aku cam biasa berkepit dgn laki aku..hahaha
Lepas sampai ke pelamin terus sesi bergambar..
Tepung tawar takde dah..sebab dah buat sebelah mlm tu tadi (Malam Berinai)
Lepas bergmbr terus kami rombongan pihak laki dijemput duduk kt meja makan beradap..
Aku igtkan campor ngan parents family perempuan..rupanya idookk yeee..
Fuh..nasib jgklah..sbb aku mkn gejoloh..hahaha
Malu laki aku tapi apa leh buatt..dah bini ko mcm ni..
Hm, makanan not bad..aku bantai udang 2 ketol..kah3..
Laki aku siap bagi jelingan manja lagi.
Lepastu sotong masak ape tah aku bantai sorg2..haha..
Peduli apa  aku jelingan manja laki aku tu.
Sebab aku dua hari dah tak makan nasik tau..*bangga*
Lepas makan, sesi bergmbr balik..
FIL & MIL dah menggelupur nak baik homestay..
BIL aku pulak suruh kami tggu sekejap..tggu dia balik photoshoot
Mungkin niat dia nak merptkan hbgn antara family kot..
Tapi atas ketiadaan perasaan kesbrn..merangkak balik jgk kami ke homestay..
Malam tu aku dgn laki aku balik Keyhell..yeayyy..!
Dalam kul 7 lebih jugak lah BIL & SIL aku dtg jemput kiteorg ke homestay
Ye lah rasa cam dah lmbt..sbb ada yg ckp 2 jam ke Aiport Senai..
Alhamdulillah..semuanya sempatttt...sempat tgk JDT vs SWK lagiii tewww..haha
Just mlm tu aku ngn laki aku pening, nak balik KTM tu guna apa
Yelah..KTM kul 12 dah close..kiteorg smpai LCCT dah kul 11.30..
Alahai..mana nak sempat..ini semua slh aku..tak cek smua benda tu..
At last kami naik teksi, walaupun pada mulanya aku berkeras tak nak sbb MAHAL..
Tapi tak lah mahal sgtpun jika dibandingkan nak g KL lepastu g carik hotel murah..
Lebih kurang je total damage nya..ke lebih lagi..aku rasa lebih lagi..
Makanya balik la kami ke Shah Alam menggunakan teksi..(RM63)
Aku siap sempat tido lagi dlm tu..
Laki aku mulut murai betol..byk tnya dgn pak cik teksi tu
Pak cik tu suka layan jgk sbb dia ngantok katanya..
Melayan sampai sesat2 ke arah Puchong..
Nasib kau pakai kupon teksi, kalau pakai meter..nayaa kami..
Oklah..takde apa sgt nk story mory nii..gambar pun sikit..
Tggu adik ipar aku upload nnti, aku cilok sikit2 erk..
Dan lastly..ALHAMDULILLAH semuanya berjln dgn lancar dan selamat diijab kabulkan..=)



0 juta org yg syg saya: