Wednesday, 28 May 2014

LATIH TUBI MICROSOFT EXCEL

Fuh..(lap peluh)
Ni baru setel latih tubi Microsoft Excel
Almaklum laa..minggu depan exam utk ICT
Mesti korang ckp..eleh excel pun nak buat revision..
Eh hello..ahkak lembap tau excel..
Kalau main right click ke, CTRL+P keee..boleh la..
Masalahnya exam ni tak leh right click sgt ponn
Kena buat step by step hokayyyy..jgn ngegada sgt nak right click
Setelah berbincang2 dlm group DSK..dpt jugak lah iol menyiapkan paper Excel
Cumaaa...takde skema jwpn..
Mcm mana nak tahu jwpn betol ke idak..
Tgk gambar2 di bawah
Yang atas tu kertas soalan
Nampak tak  kesungguhan aku buat latihan nii
Siap tulis2 note kt tepi..
Bukan apa sng nak tahu mana carik benda alah tuu
Susah lah skrg..asyik lupa..otak dah berkarat sgt ni..
Pastu nanti aku sikit2 wechat kt group DSK..
Hahaha..tnya mcm mana soalan ni mcm mana soalan tu
Sib baiklah si KAKAJA sedia membantu..
Aja, aku nak duduk sebelah kau bah tyme exam nantii
Tapi minah ni dpt exam kat UM pulakss..
Kalau kat UPM leh sesama gerak ke UPM..
Sesama duduk sebelah menyebelah..gitteww..*ada niat tu..hahaha..
Gambar nombor dua tu hasil nya ok..
Tak tau betul ke slh..janji cantik..
Yang turut membantu adalah Alyza Jane (dia takdok blog)
Minah ni baru convert Islam tahun lps..
Dia India + Iban..i guess,,ke apetah..tatahu
Yg penting beliau telah membantu aku
And tak lupa jugak to Kak Bunga yg sudi menjawab telepon aku 80 kali
Yelah..sikit2 1331..sikit2 1331..
Akk cam mane ni mcm mane ni..
Tu lah ofis ni tak syokk
Kalau ofis lama g jenguk bilik sebelah je..leh belajar sama2..
Skrg bilik jauh nun di utara..aku di selatan..
Sabo je lah..
Wow..terbebel..
Seterusnya nak buat latihan Microsoft Power Point..
Pastu aku update blog lagi k?
Gittewww..hahaha..=)




P/S : Eh aku igt aku dah siap..Ada lagi soalan nombor 17 rupanya..kalau kwn akut ak wechat mmng smpai tu je lah aku wat latihan..asal lembap ni leha..haihh

0 juta org yg syg saya: