Friday, 23 May 2014

OH MIQALICIOUS..!!

Salam Jumaat..
Rasa lama tak menulis.
Bukan apa...MALAS..!
Selalu org bagi alasan BZ kan..
Hari nak borak pasal susu..
Bukan susu gantung ya..tapi susu formula..
Aku dr pagi dok survey website yang jual susu Karihome
Aku mtk bantuan encik google..
Siap search "Susu Kambing Karihome MURAH"
Dasarkan aku nii..Hahaha
Servey punya servey sampai aku jumpa satu produk ni
Agak menarik juga cara pembungkusannya
Harga nya pun reasonable..
Ada perisa coklat pulak tu.
So, aku nak try..
Sebab lately mak aku cakap Zaara tak nak menyusu sgt
Bosan barangkali..
Ok lah nak..meh mami ajar minum susu murah
Eh, dasar mak kedekut..
Ala..still susu kambing jugak kan
Susu kambing kan sunnah nabi.. *ye la tu lehaa...~
Nama susunya pun agak menarik Miqalicious..
Oh Miqail..nsem nya..*tetiba..
Miqalicious ni ada dua flavour
Satu asli and satu coklat..
Punyalah aku google mana satu stokis yang jual harga berbaloi2..
Finally, i ols jumpa tau..
Abg ni mula jual satu RM52 (700gm)
Pastu aku pujuk laa..sy beli dua bang..RM100 erk?? including postage..??
Fuh, sib baik abg tu nak..
Terus aku bank in siap2..
Harap Isnin ni smpai lah ke tgn emak aku..In Sha Allah
Tasaba tggu feedback dari anak aku..
Aritu dia mcm suka minum MILO
Siap jerit2 nak lagi..tarik2 tgn aku..kalau tak bagi mengamuk
Ko ni kan mcm mak ko..tadapat mkn something tu terus meroyan
Alahai nak..tapi lately perangai tu aku cuba bendung..
Alhamdulillah dapat dibendung..hahaha..
And the best part is..abang aku yang berumur 33 tahun tu pun nak jugak
Dia memang..!!Suka curi susu Zaara..
Dia bukan bancuh la..dia ratah mcmtu jer..
Asal ada kesempatan nak bancuh susu Zaara je dgn pantas dia ngap masuk mulut
So, before order tadi aku tnya la nak jugak tak..
Dia jwb nak..mula tu dia suruh pos ke Kuching.
Memang tak laaa..sbb lepastu aku cakap aku pos terus ke Sibu
Kalau dia nak bantah jugak aku sound baik punya terus..hahaha
Anak aku ke kau yang nak menyusu..??
Haihh..tu la..suruh kahwin tak nak..
Matiklah kalau dia baca..
Oklah..nnti aku update lgi..
Tggu feedback dr emak aku k..babai..!!





0 juta org yg syg saya: