Wednesday, 7 May 2014

PERSIAPAN HARI JADI IZAARA IMANI

Halluuu..mengada2kan anak aku..
Actually dari dua minggu lepas lagi aku survey brg2 dia
Sbb tu aku berjimat cermat demi menjayakan hari jadi anak kesygn aku
Over sgt nenek  ngn atok zaara tau
Abg aku ckp, "mak dgn bpk mcm nak buat kenduri kahwin"
Nanti ari jadi zaara semua cuti umum..jemputan seluruh negeri kata abg aku *vongoks
Mak aku dah pergi order mee kuah dan pie ayam kt mak cik aku..ntah brapa RM dia order
Pastu mak cik aku satu lagi offer diri nak buat nasik pulut kuning dgn sambl udang kering..
*dapnya..lapo dgr..
Pastu mak aku order lagi mee goreng dgn mak cik yg jga zaara tu..
Bpk aku pulak dah beli bekerek2 air tin..jajan tk tau aku brapa byk dah
Aku igt balik ni nak beli jajan..tgk2 bpk aku dh beli..takpe tgk dulu apa yg dia beli
Sekrg bhgian aku ada goodie bag..dgn candy buffet..hamboi siap candy buffet bagai
Kita tgk, jadi ke idok candy buffet buatan sendiri tu nanti..kalo tak jd diam2 sudah..
Ibarat cakap tak serupa bikin la ye.. gedik la mak ko zaara..
Takpe bukan sllu..skrg tggl cake dan baju birthday utk budak kecik ni..
Aku beli brg2 persiapan utk Zaara kat Mr.D.I.Y. je..murah2 je..
Takde smpai ratusan or ribuan ringgit
Kang masuk Beautifulnara pulakkkkk.."Sambut hari jadi anak habis ribuan ringgit"
Gitteew..kelas kan iol.. *ko pk ko artis ke leha?
Antara barang yang aku beli adalah..boleh rujuk gmbr2 di bawah
Satu gmbr menggmbrkan seribu satu cerita..chewah..

(Yang ats tu aku dh karang sebelum balik Swk lagi, so baca je lah erk..ari ni aku nk upload2 gmbr jer smbil citer sikit2)

ni trompet utk bebudak..kalau tak silap aku sepaket ni RM1.50 (dalam ada 6 btg trompet)

ni colouring & sticker book..harga murah saje RM0.70 (aku beli 40 buah buku ni kalo tak silap aku..lupa dah..dah tua sgt..haha)

Yang ruler bercorak tu pulak satu paket ada 4 btg ruler (hrga kalau tak silap RM1.50 satu paket)

Ni goodie bag utk org dewasa..erm rasanya yang ni RM1.90 (ada 12 pcs kt dlm nya..murahkan)

Ni plate kertas..tak igt hrga..kalau tak silap RM1.90..aku beli dua ni je utk bebudak..dlm tu ada 7 pcs satu paket

Topi utk bebudak..RM2.90 satu paket and dlm nya ada 6 pcs kalau tak silap..sory lah ya byk ayat "TAK SILAP"..sbb daya ingtn kurg kuat..hahaha..
Haa..ni goodie bag utk budak2..besar ckit sbb nk letak buku kaler2..ni lebih ckit aku bli sbb utk bebudak sedidik lagi..omelkan..yg ni RM2.90 (dlm ada 12 pcs)


Aku bagi tips kat mak apak nak buat party hari jadi anak niii..
Takyah beli mahal2..pergi Mr. D.I.Y sudah..sng..murah pulak tu..hehe..
Jap g nk story sekitar majlis hari jadi beliau pulak..
Kikikiki..
KBye..ade lagi ke erk? tak hingat..
Kesian mak enchikk
Byk mkn semut mcm ni la jadinya.. =)

0 juta org yg syg saya: