Monday, 19 May 2014

PROTON ZAARA..??

Hye peepss...
Selamat kembali bekerja smua kwn2
Hari ni lemau sikit..
Ok, aku nak story pasal satu contest ni..
Actually bukan aku yg join..
Abang aku yg join..
Tup tup ptg smlm dia wechat aku..
"Kurang ajar Proton"
Eh pasal mamat ni tetiba..
Pastu gambar Proton Zaara menyusul..
Mamat ni dah kenapa
Aku cuba refresh ingatan aku
Nak igtkn balik kenapa dia cakap Proton kurg ajar..
Haaa...baru aku igt..
Tahun lepas dia ada join contest..
Contest ni anjuran Proton yang bertajuk : 
"PERADUAN NAMA SIAPA HEBAT"
Peraduan ini bertujuan utk mencari nama bagi kereta compact
Dgr2 nak dilancarkan pd thn ni wey..
Nak dipendekkan cerita abg aku letak la nama anak iols..
Proton Izaara | Proton Zaara (mengikut maklumat yg dia bagitahu smlm lah)
So, bila dia ckp cmtu..
Wahhhh..abg aku menang lah niiii..sbb dah kluar gmbr Proton Zaara


Tapi,
Kenapa tiada panggilan yang mengatakan dia MENANG..
Oh my god..plzlahhhh...
Ke ni propa je..proton pun boleh jadi Kiah Propa ker..
Dah la hadiah dia grand2 kauuu..
Antara hadiah yang ditawarkan kepada pemenang adalah seperti berikut :

1st prize : 1 x Proton Compact Car Premium AT
2nd prize : 1 x 3D2N stay at Rebak Island Resort Langkawi + RM3,000 cash
3rd prize : 1 x Macbook Air
4th prize : 2 x iPad Mini
5th prize : 2 x Samsung Galaxy S4
6th prize : 2 x HTC One
7th price : 150 x RM250 cash
8th price : 100 x Proton Mini Fridge

Haa..ko tgk tu..mana tak abg aku menggelupur
Dah la nama yg dia masukkan tu sama dgn nama dlm gmbr di atas
Harap sgt dia menang..nanti aku dpt tempias jugak.
Mana boleh tak dpt tempias..Nak kena maki hamun??
Nama anak aku kot.. *chewahhh..sambil flip hair
Kalau dpt tempat kelima pun takpe
Aku ngan abang aku siap bincang dah..
Dia pakat suruh aku ambik nanti kalo penyampaian hadiah tu kat KL
Hahahaha..tgk, tggi tak angan2 kami adik beradik
In Sha Allah..rezeki tak ke mana..

*p/s : Aku call PROTON tadi tau tanya result dah kluar ke belom..choooiiii sgt..dasar kan..kihkihkih..

2 juta org yg syg saya:

bunga_rose said...

dah tu proton cakap apa bila ct tanya? abg ct menang tak? best tu hadiah dia...

Mami Izaara Imani said...

dia ckp tak de info pape lagi..tp dah kecoh dah nama proton zaara ni..kannn..hadiah diaaa..tp abg ct tak nak berhrp sgt..in case proton main tipu ke..ambik familt sndri menang.. -,-"