Monday, 19 May 2014

THE SUMBS & I-CITY SHAH ALAM

Hye..
Eh, rajin pulak mak encik update ari ni kan
Takde lah..aku bosan ni
Takde kerja..*hari2 aku takde kerja sbnrnya
Weekend lps aku kluar ngn osmate aku
Dieorg pakat nak belanja akat dieorg ni haa
Student belanja aku ok..
Patutnya yg dh kerja la belanja yg masih study
Tapi takpe..mereka berdu kot..
So, iols tak tolak rezeki..
Mereka ajak ahkakkk g mkn2..
Kiteorg kluar umah dlm kul 6.00 pm smlm
Bincang punya bincang lalu mereka mengambil kata putus utk mkn di The Sumbs
Aku pernah dgr tapi tak tau kt mana..
Ok, marilah kita menuju ke sana..
Price dia oklah..boleh dikatakan harga mampu milik..
Cuma portion dia aku kurang puas..
Hehehe,,gedikkan..
Padahal aku order chicken chop je pun..
Yg lain tak tau portion dia mcm mana..
Sila jamu mata anda dgn melihat gmbr2 di bawah.. *ayat skema abihh


Harga dia ok lah kan
Takdelah cekik2 darah
Sesuai dgn rasa dia yg kurang..
Next tyme nak try yg lain pulak k
Tabaik bagi sangkaan buruk kat kedai tu kalo ko just cuba tga menu jer..
Hahaha...
Kedai ni memang mengamalkan amalan murni.
Iaitu JIMAT AIR..sbb mereka guna kotak mcm kat bawah ni je haa..
Pastu air pun dlm cawan plastik tu..senang..lepas makan/minum ko baling je dlm tong sampah..


 Ok, lets go to our menu pulakss..
 Si Memey order Chicken Milanese & Churros
Churros tu kiteorg mkn share2..bolehlah sbb tgh lpr..huhu
Pastu Memey cakap Chicken Milanese muak sbb penuh dgn bread crumb..
Aku kurang sikit dgn menu dia tu..nmpk mcm tak meyelerakan..ahaha
Yang aku punya nampak menyelerakan cuma kecik la..
Mungkin sbb dah kena panggang dia jd kecut
Hamboii..makanan kecik pun meroyan..hahaha
Dahtu kan dia letak fries ajewww..
Slalu chicken chop ni ada 2 kwn menemaninya
Ni sorg je..sorg lagi merajuk kot..
*kan chicken chop sllu ditemani coselaw/fries/kentang putar/baked bean ke..
Tamak pulak rasa aku nk type smua..hahaha
Si Arieysya pulak lagi lah lucu..
Dia order Calzone Seafood..
Tyme tu makanan dia dulu smpai
Smua tasaba nak tgk mcm mna la rupanyaa kannn
Skali bukakkk..hahaha..meletup ketawa kami bertiga
Karipap rupanya Calzone ni kann
Nanti nk singgah kedai makcik2 tepi jln tu laa..
Pastu belagak2 la sikit..
Mak cik, nak calzone sardin RM2, Calzone ubi RM3..
Aku rasa mak cik tu bagi penampo buaya..
Ko sebut je karipap leha..sudahhh
Yang tabest restoran ni..menu dia takde gmbr
So,customer tak leh nak mejin bgaimana rupa makanan dia..Ha3


Lepas mkn, iols g karok kat I-city
Mula plan nak 2 jam..yelah sbb Si Arieysay ckp RM12..
Wahhh murah sgt..Kak ton suka..hahah
Skali pergi RM25 sejam..sbb weekend..if weekday RM20..aiyokk
Patut dia RM12 sbb dia pergi siang hari..siang hari mmng murah lerrr..
Takpe kiteorg kokay sejam free setgh jam..ok letteww.lepas gian.
Pastu ambik gmbr reramai dlm I-City..
Jumpa Micheal Jackson pulak tuu
Kat depan red carpet..kihkih
Aku igt patong rupanya orang..choiii



last skali haruslah gambar tuan tanah kedaong..=)

Oklah..itu saja..kbye!!

0 juta org yg syg saya: