Friday, 27 June 2014

Nak borong susu dumex..sapa ada?

Salam peeps..
Anak aku sekrg dah tukar susu
Dia mcm kurang nak menyusu lately
Aritu try Miqalicious..nggak mahu sih katanya..
Sampai dia tak nak menyusu susu karihome dia tu
Lepastu mak aku dpt nasihat dr farmasi utk try susu lembu
Erm..pikir punya pikir..
Last2 bagi DUMEX, DUGRO
Itu su iols waktu kecik2 ok
Sedappppp..manis lemak berkrim gettewww
Dah seminggu kot Zaara tukar susu..
Mak cakap Zaaea suka
Berbotol2 minum..
Ceh..
So, aku nak cari pembekal susu Dumex Dugro (ASLI)
Aku nak borong 5 pek skaligus utk sebulan..
Then penghntrn mestilah PERCUMA kan
Sebab dah lebih RM100 aku shopping susu kat tempat kau tu..
Plz inform me..
Sapa ada jual borong-borongan..
DUMEX DUGRO ASLI (1-3yrs)



Tuesday, 24 June 2014

DATANG YG BARU YG LAMA DIKENANG-KENANG

Salam peeps..
Hai smuaaaa..
Harap tatahu lah ye aku kerja kat jabatan mana..
Eh..hahahaha..lucu banget..
Ke aku pernah up kat entry2 sebelum ni erk?
Tak sure..takpe nanti cek balik..
Now a days people keep talking talking talking about our new Principal..
Oh, man..she's too much..!!

WAKTU BREAKFAST
Dulu :
(Dulu bos mintak tinggalkan kafe dalam jam 8.20 am, tapi kami merungut)

 Tapi, sekarang :
(Sekarang kena sharp2 pukul 8.00 am)

WAKTU LUNCH
Dulu :
(Dulu bos mintak smua staf pergi kafe dalam jam 12.45pm tapi kami merungut)


Sekarang :
(Sekarang..kena sharp2 pukul 1.00 pm wey..)



DATANG LAMBAT 
Dulu :
(Dulu lambat dua kali tukar punch card ke kaler hijau je..)


Sekarang :
(Sekali lambat show cause terus..T_T)


CCTV (Dalam perancangan)
Dulu takde isu.
Sekarang :
*Konon nak psg kat parking la ..lift la..rumours ke apa..aku pun taktau..~ ALLAHUALAM..!!

FACEBOOK :
Dulu :

SEKARANG :

Ok kawan2..nanti ade lgi aku update lagi..~
Cefikir..apa akan jd lepas ni??Hikhok..~

Monday, 23 June 2014

Awak rindu saya tak? *KTAR*


Huwaa..melt melt melt..
Suka tgk Indah
Aku takkan bosan nak update pasal cerita ni..
Sebab ape? Sebab ammar..eh..hahaha
Sebab Indah dan Ammar omel..

Awak rindu saya tak.??
Bee..tnyalah ayg mcm ni plishh
Mengimbau kembali waktu bercinta
Adakah semanis ini??
Atau..??
Ermmm..
 

Tiba-tiba abg rindulah nak makan bakso..
Oh my god..
Mimik muka Indah tu alahaiiii
Mesti korang pernah buat kan..
Aku pernah ok..
Ngaku pulak tu..kbye..
Im in love..!
Angau agaknya aku dgn drama  KTAR ni..

REMAJA OKU DIKURUNG SAMPAI KERING

Salam..
Hallu..aku yakin smua org ada tgk/baca berita minggu lepas
Termasuk aku..sedih weyyyyy..
Kwn aku dok share video kat FB..
Aku yg tgk sampai takde air mata nak berlinangan
Sebab perasaan marah dgn ibu budak OKU tu..

"Kau tatahu perasaan org jaga anak leha sebab kau tajaga anak kau sendiri"
Yes..aku akui aku tajaga anak aku tapi aku faham mcm mana perasaan
And aku akan kol anak aku tu hari2..nak make sure dia OK ke tak..skrg ni kalau bab baju2 anak diutamakan..mak pak pakai baju recycle pun takisah asal anak aku nampak bergaya..kelas kau zaara..~
"Anak kau tak OKU leha..kau tak faham"
Yes, syukur alhamdulillah anak aku tak OKU tapi..anak itu anugerah Allah..
Ko ptt terima dia seadanya..dia tamintak pun lahir kat dunia jadi mcmtu..sudah tertulis takdirnya begitu wahai sang IBU YANG BO** ..erm lagi satu, kalau tak mampu nak jaga skalipun ko boleh hantar la kat Pusat Kebajikan,bukan nya main kurung mcmtu wey minah..*aku lempang jugak muka ko nanti

Lepastu bila mak dia kena tangkap boleh pulak bagi alasan KESEMPITAN WANG..!!
KESEMPITAN WANG KE..??Aku tgk je komen2 org kt FB..
Dieorng kt FB ni pakar2 sampai jumpa FB mak budak tu..
Aku apa lagi terus search FB minah tu..
Mak aihh..blink2 kau tudung dia..tudung ala3 Dato Siti tu..kau mampu
Ala, paling murah pun tudung tu RM10 kot, takkan baju anak RM3 tamampu beli
Aku pernah jumpa ok baju basahan untuk anak2 RM3..
Lepastu minah tu siap make up lagi..
Eye liner kemain lagi tajam..kalah eye liner iols..
Lipstick merah menyala
Boleh pulak beli kannn..ke dia PINJAM erk? Allahualam..~
Dahtu boleh pulak beli phone untuk berselfie and berfacebook bagai..
Tu kau cakap KESEMPITAN WANG???
Kalau kesempitan  wang kau tak mampu nak pakai smart phone..
Paling cikai pun 3310..ini siap leh update status bagai..share bagai
Mungkinkah PINJAM kat org..Allahualam..~
Then satu lagi aku nak bebel..
Adik budak OKU tu OK pulak aku tgk..baju terurus bagai..
Pilih kasih ke..??Allahualam..~

Mak dia ni taguna akal kot..
Dia ada nset canggih, ada FB..ko boleh je guna media sosial utk minta bantuan
Ye lah..ko betol2 susah kan..ko usaha la lebih sikit untuk menyenangkan keadaan ko dan anak ko tu..
Stress..*Aku rindu anak aku..
Bila tgk kes mcm ni aku jadi meluat pulak kat mak cik tu..
Eh ada kaitan ke..
Haa ni satu lagi manusia BO**

Eh minah ni..ko tak belajar BM agaknya..ayat pun mcm alien..sebelum ko campak OKU ke loji..meh aku campak kau dulu..Benda ni takena kat kau..kau tgk la balasan Allah nanti..ALLAH MAHA ADIL..

*marilah kita bersama-sama mendoakan keadaan adik yg dikurung oleh IBUNYA YANG KESEMPITAN WANG ITU..semoga adik akan sihat2 sahaja dan menjadi orang yang bijak pandai berakhlak suatu hari nanti..baru mak ko nak ngaku anak kann..kan mak cik kan..~
Astagafirullahalazim..!!

Sunday, 22 June 2014

FAIZDICKIEVP IS SO FUNNY

Salam peeps..
Saya dok layan insta agkt tgn
Sapa yang follo dak Faiz ni agkt tgn?
Aku kalau bukak insta dia ni mesti gelak sakan wey
Smua video yg dia post lucu | lucah *a lil bit la.. tp OKAY..ahkak soka..
Tgk bwh ni video2 beliau sgguh mengusik perut aku
Faiz, u tickle my tummy hokay..!!




Nak tgk lebih2 g follow instagram beliau
Kat Youtube aku jumpa dua ni jer..ahaks..!!
Segala lawak jenaka dia memang kadang2 terjd kat real life kita
Apa yg dia katakan tu ada kalanya benar2 belaka..
So...follow hiw yaww...~ FAIZDICKIEVP

Friday, 20 June 2014

BURGER LAQSANA MURAH DAN SEDAP SEKSYEN 7 SHAH ALAM

Haaa...nampak tak nampak tak..
Kerajinan iols sejak kebelakangan ni..
Tgk gambar kt atas tu..nampak tak menyelerakan kan
Sebab efek gambar kuremg
Maklomlah nset aku cikai2 je..

Ni kisah suatu malam yg lapar..
Aku ngn osmate aku berkumpol kat living room
Sambil mulut dok zikir lapar lapar lapar
Tyme tu aku tgh belek2 magazine
Terjumpa la broucher burger di ats nun

Haaaa..trus dtg idea kami utk mengoredenya pun
Sebab ada delivery
Igt MCD je ade delivery keee..
LasaQna burger pon ada okay

Mula2 tu Memey msg..
Sebab kat broucher tu ckp if nak order hntr msg je
Tapi abg tu tak bls2
Padahal baru tiga minit hantar
Dasar pelapar kan kami..kihkihkih
So, si Memey pun trus kol
Mula abg tu mcm tak nak ambil order sebab takut tasempat
Banyak sgt order katanya
Tapi osmate aku dok pujuk2
At last abg tu ok, tapi lambat ckit dlm 10.30 kata

Sambil borak2..dah berplan nak berzumba
Tetiba ada org dtg hntr burger
Oh, cepatnyaaaa..
Dalam pukul berapa ya dia sampai
Tak ingat
Kami order dalam 8.30pm
Datang2 dlm jam 10.00pm
If tasilap..ah tapenting
Yang penting MAKAN..!

Tyme bukak plastik tu tgk la atas polistrin tu tertulis 101
Adakah kami pengorder yg ke 101
Wow..giler laku jugak burger ko ni bang
Dah lah murah..sodap pulak tuu
Jap lagi aku promote burger abg ni ya
Cas penghantaran pun mura
RM1 je..takira berapa bijik ko order..

BURGER-BURGEMBIRA :-
CARIBBEAN BURGER (BLACKPEPPER SAUCE)
CB101 : SINGLE
CB201: DOUBLE
CB301 : TRIPLE
CB401 : SPECIAL
MEDITERRANEAN BURGER (PERCIK SAUCE)
 MB101 : SINGLE
MB201: DOUBLE
MB301 : TRIPLE
MB401 : SPECIAL
ATLANTIC BURGER (WHITE MUSHROOM SAUCE)
 AB101 : SINGLE
AB201: DOUBLE
AB301 : TRIPLE
PB401 : SPECIAL
PERSIANBAY BURGER (SATAY SAUCE)PB101 : SINGLE
PB201: DOUBLE
PB301 : TRIPLE
PB401 : SPECIAL


PRICE :-

1. SINGLE = RM5.00
2.DOUBLE = RM7.50
3. TRIPLE = RM10.00
4. SPECIAL = RM8.00 *extra crayon mayonnaise, chessy and 3 pieces tempura*

SEBAB KENAPA ANDA PERLU ORDER BURGER NI :-

1. Lasaqna bread - special bread.homemade kata nyeww..lembut sgt..:)
2.variety of sauce flavor -ada 4 type of sauce yg sgt2 sedap (tatipu)..yang dihasilkan oleh chef ancestor merekaa..
3.Beef - daging tu mereka buat sendiri with secret recipe katanyeww..mereka kawal suhu tyme bakar tu supaya beef tu soft and chew..
4.Fresh vegetable - sayor mayor kt dlm tu fresh memfresh hokay..dap dap
5.Crayon mayonnaise - mayonis dia sgt lawa wey..mcm waterkaler..erkk..ada hijau ada papel ada kuning..unik ok..lain dr yg lain..tapernah tgk ni..sakai sgt ke aku?
6.Cheese - mereka guna local cheeese by lasaqna katanyeww..

STEPS TO ORDER :-

1.SMS to 0196166024 code/food
2.Then wait for em reply for confirmation *kami bangsa tareti sbr tu yg kol teruss
3.Reply YES to confirm
4.You will get ur food within 45 minutes
*add RM1 for delivery charge
*deliver cover area - Seksyen 7, UITM, Seksyen 2, Padang Jawa & Bukit Raja..

CALLS THEM NOW : 0196166024

TONTON MOVIE PERCUMA

Salam peeps..
Huwaa..dah taboleh bukak facebook
Tak syoknya
Dahlah internet phone aku dah habis
Takde duit nak relod lagi nih..ceh
Padahal ada je tp alang2 la tggu gaji nak reload
Sebab malam aku boleh guna WIFI kat umah je
So, bila FB takleh kat ofis meh la ktk layan movie yaaa

Aku nak share dua website yang boleh tuntun movie free punyaaaa
Satu website aku dpt dr dak Patin
Satu lagi dari Kak Bunga
Mehla kita share2 kesenorokan menonton movie di pejabat yee

Nah..(Sila klik perkataan yang di BOLD di bawah)

1. Cerita melayu - nama website je cerita melayu tau..tp dalam tu ada jugak movie omputeh..byk la..movie lama2 pon ada...


2. MMF online - ni pun best..cni leh tgk drama, cerekarama, reality show..semua yg latest2 ok..layan!



*ok..aku nak layan ZOMBI KILANG BISKUT kojapppp...

Thursday, 19 June 2014

IZAARA IMANI DAH PANDAI JALAN


Hallu peeps..
Anak aku sekrg mcm2 dah pandai..
Aku lempang jugak kang
Haa..geram..kihkih

Perangai Zaara

1. Jalan satu rumah sampai nenek penat nak kejar
2. Panjat kolam renang yg ibu beli
3. Kalau ibu call terhegeh la dia pegang n letak phone kat telinga sambil jalan (ngegade kan kau nak)
4. Kalau dia tgh mkn jgn hrp ko boleh mintak ok..Boleh kau mintak tapi dia lap atas kepala dia dulu.Bijak anak ami ni kan..perangai sapa la tu..Perangai apaknya kot
5. Lepastu kalau dgr lagu yg dia minat seriusly shit dia akan jenuh..skrg mood lagu Iban..sabau je lah..aritu lagu dangdut..anak2..sambil dgr tu badan dia goyang tauu..jgn main2..hahha
6. Pandai dah sebut air, tak nak, no no no..kalau kau sebut no no no..tgn dia akan buat gaya sekali..ko mampu???hahaha
7. Tahu dah kalau kita tanya mana hidung? mana mata? mana mulut? dia akn tunjuk satu2..

**esok update lg..drama dah start

MASIHKAH ADA CINTA

Hye peeps..
Haa..jap lg dah nak start dah.
Tgk lah nanti..ada2 je msg masuk melalui aplikasi wechat
Dah tentu mami kila lettewww..
Semlm aku igt aku lyn sorg drama ni
Bila dah nak habis bnyi msg masok
"Drama ni buat aku menangis" kata si penghantar
Tyme tu air mata aku dah meleleh2..
Hahahaha..lucu pulak..
Kalau cyter Indah ketawa huhahuha
Bila cita Iman ni emosi dia lain maicam sikit

Mcm semlm..masyaallah..
Macam aku nak masuk je dalam tb tu tau takk
Iman ni poyos laaa
Dia sbnrnya sukakan Tina lakonan Nabila Huda tu
Tapi bila dah si Liya lakonan Pojah Gous tu dok hasut2
Mengatakan Tina ni pernah ada hbgn dgn abg ipar Iman
Iman apa lagi makin sakit hati laa
Padahal itu kisah lama dan abg ipar dia skrg pun dah berubah
Byk habiskan masa dgn kakak nya yang cacat

Iman semalam memang melampau batas
Ada ke ditolak2 nya kakak ya yang lumpuh
Ditujal2 nya kepala
Gilaaaaaaaaaaaa...okayyyy!
Sebab si Leen ni nak Iman kawin ngan Tina
Bukan si Jalang tu
Sampaikan tahap kakak dia pengsan keluar buih kat mulut pun dia ckp lakonan
Oh my English..!!!

Emosi tyme tu Allah je tahu
Lepastu dia pergi sendiri tnpa bertemankan ibunya
I mean majlis Akad Nikah Iman dan Liya
Mak dia risau dgn keadaan kakaknya
Tetiba je keluar air mata darah n darah dari mulut
Tu pun Iman ckp lakonann
Gila ok gila..
Jap g nak tgk sambungan

Sapa yang tak tengok drama ni, sila2 lah tgk
Aku suka betul ajak org tgk drama melayu ni kan
Hahahaha...ok ada 6 minit lagi
Nak ready2 depan tb..
Bye

KERANA TERPAKSA AKU RELAKAN


Oh my ALLAH..!
Siapa layan cerita ni?
Masyaallah..lucu gilerrrr
Terutamanya si Indah lakonan si Izreen
Lawa pulak minah ni pakai tudung..
Si Zain lakonan Ammar nsem gilerrr...
Melt ok..puih..matiklah kalo laki aku baca ni
Tapi melt lagi aku tgk laki aku laaa..
Comel la dia dgn Indah dlm cyter tu
Paling nyampah tgk si Zahin tu..
Mcm tak layak pulak ko jadi playboy Zahin
Zahin sorry, aku tak tau nama sebenar kau
Yang aku tahu kau anak Tok Adi dalam Tanah Kubur..kah3..
Haa..watak camtu ko layak
Watak playboy mcm POYOS ok..

Kalau start je cyter ni startla aku dgn mami kila an si yon berwechat
Kalau babak2 yg romantik tuk..laju2 msg kt wechat
Bodoh..hahahah..tp lucu ok..
Kalau part marah pun laju2 send msg kt group..
Oh my GODNESS..tasaba nak tggu Isnin..

Episod ptg tadi lucu angattt
Scene si Zain ajak Indah pergi joging..
Indah ni suka buat aku tergelak melampau batas
Siap cakap "Joging??? Joging pun aku tak tau mcm mana"
"Macam mana nak joging dalam keadaan cantik"
"Macam ni ke or mcm ni?"
Sambil buat aksi belari dgn muka yang lucu
Too much..i like u Indah..hahahaha..

Bagi sapa yg tak tgk tu better tgk..
BEST GILER wa cakap lu...hihihi
Hantu rajin tgh merasuk malam2 buta cenggini
Tu yg dok update blog..hik3



Tuesday, 17 June 2014

Peperiksaan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan Katanya



Salam peeps..
Aku rs hantu rajin tgh merasuk aku ni
Minggu lepas tga hari aku exam kat MAEPS, Serdang..
Exam KPSL katanya
Saja2 nak try..kot2 lulus ke..
In Sha Allah lah ye..boleh la naik pangkat ..dan yang penting GAJI NAIK..!!
Dasar tamak..

Exam start 10/6/2014
First paper agak tough jugak la..
Kiteorg start jam 9.30 am dan habis jam 12.30..
Ada masa tga jam utk memerah otak..ops..lebih sesuai dikatakan memerah keringat
Sebab exam ni memerlukan kuasa kelajuan penulisan yg tggi
Aku setengah jam pertama tak start lagi
Dok belek2 soalan..hahaha..blur..tak tau dalam topik yang mana
Masa agak suntuk so aku jawab ikut kelogikan akal aku
Habis aku bantai..hahaha..harap2 betul lah kan hasil bantaian aku
Actually ada 7 soalan kena jwb 5..
Tyme tu jam dah kul 11.30..aku ada duak soalan tak buat lagi
Dgn 'kebijakan' aku..aku bantai ler..pastu keluar dr dewan sbelum pukul 12.00 tgh hari
Hahahaha..sbb mls nak pkir kan..

Hari Kedua (11/6/2014)
Paper hari kedua mcm ok sikit..
In Sha Allah lulus..hahaha
Tapi still ada teknik bantaian..
Hari kedua ni pasal PKPA, Arahan Keselamatan & Pengurusan Pejabat
Syok wey sebab asyik jumpa jawapan..harap2 lulus la paper ni..AMIN..~

Hari Ketiga (12/6/2014)
This is the day..Killer paper..Undang2
Huwaaaaaaa...Nasib aku jumpa jugak la jwpn dlm buku Undang2 aku tu
Cuma dlm buku rujukan aku tu takde Akta Pencen, Akta KWSP, Akta Tanah & pasal pilihanraya
Oh my GOD..!Memang aku bantai keromok jugak lah paper ni
Aku 11.30 dah kluar..sbb nak tggu lama2 pun taguna
Buku takde..
Kawan aku siap dok borak2 ngan pengawas lagi
Sebab dah memang tak boleh nak jwb sbb BUKU TAK ADA..
Dekat kertas jawapan dia siap tulis
"Maaf tiada jawapan dapat diberikan buat masa ini kerana ketiadaan buku rujukan"
Dasyat..
Oklah..
Kesimpulannya, KPSL Bantai membantai..hope lepaslah paper 1 & 2..Amin..!

Kalau gagal kali ni, tahun depan cuba lagi ya...~

RESIPI CHURROS SIMPLE

Hallu..
Lama tak hupdate blog..
Hantu malas tgh merasuk, lagipun bukan ada sape nk baca blog i ol yg sendu ni
Nak story pasal churros..
Ok, mggu lepas aku kan bermalam di rumah kawan aku kat Putrajaya..
Sebab kami exam KPSL..balik je exam KPSL aku akan keseorgn di ruman sbb kwn aku kena masuk opis..
So, dgn muka tak reti nak malu ni..aku selongkar la dapur mereka..
Jumpa jugaklah bahan2 yang boleh dibuat sesuatu
So, aku decide nak try buat churros..
Churros kan mcm dh jd trend pulak skrg
Ke aku je jadi trend..org lain idok..*lembs..
Ok meh aku share ckit resipi..

Bahan-Bahan
1.Setengah cawan tepung gandum
2.Satu suddu besar butter (takde butter leh guna mejerin/minyak masak)
3.Satu cawan air
4.Satu sudu besar gula
5.Setengah sudu kecil garam
6.Nozzle muncung bintang & piping bag (kalau takde guna plastik je gunting hujung- janji boleh picit..haha)

Cara-cara membuat :

1.Didihkan air, masukkan butter, gula dan garam. (make sure api sederhana ya..jgn kuat sgt kang hangus)

2.Masukkan tepung gandum tadi secara berperingkat2 sambil tgn mengacau2..takut jadi berketul2..Kacau sampai sebati & rata..pastu cepat2 tutup api..

3.Dia akan menjadi seperti gambar di atas..Masukkan adunan dalam plastik lutsinar yang muncungnya dah digunting bagi memudahkan kerja piping2..(takde piping so kena la buat mcm gni kan)

4. Haa..tgk..dia akan jadi mcm tu.tak lawa tapi abaikan..aku nak makan bukan korg nak makan..haha..

5.Masukkan minyak dalam kuali, goreng secara "deep fry" ..api jgn besar sgt kang hangus..tgk sampai kaler dia berubah jadi kekuningan..terus angkat dr kuali ye uols..

6.Sambil tu, aku cairkan coklat utk dijadikan pencicah nya kelak..Selain coklat, churros boleh dimakan bersama caramel/cinamon/gula halus..Pilih la mana sesuai ngan tekak uols..

*gambar lepas dah siap tu tak nak lah snap..burok bebanau gaya nya..


Sepatutnya, rupa bentuk dia mcm ni..

sumber : Encik Google..

Ok, selamat mencuba ya resipi yg ntah pape ni..!!

Monday, 9 June 2014

MENJENGUK SEBENTAR KE JPA

Salam peeps..!!
Lepas baca entry Kak Bunga pasal perpindahan dia terus tergerak hati aku nak tulis psl benda ni
Minggu lepas after exam aku terus gerak g pejabat JPA tau..
Ye lah selama ni dok ckp dlm telefon
Teringin jugak aku nak jumpa mamat ni
Nama dia biarlah aku rahsiakan kan..
First of all mmng aku tnya mcm mna dgn permohonan pindah aku la kan
Dia jwb buat masa ni dia takde terima lagi surat dari Jabatan *** utk mintak PA
And dia ada kol jbtn berkenaan katanya
Jabatan berkenaan memberitahu bahawa mereka tidak perlukan PA
Mereka sudah ada PA Dalaman
Entah pape lahhh..aku tak tau mana nak caya ni
Sebab tyme aku g Jabatan berkenaan aritu, AA tu ckp mmng perlukan PA
Siap ckp "we're welcoming u"
Ni apa kes pulak bilang tidak mahu PA..
Pelik2..
Lepastu aku paksa jugak Encik tu bagi jawapan
Mcm mana if ada surat ni aku boleh lepas tak..?
Dia ckp laaa..kita tgk dulu  mcm mana
Takut yg giliran menunggu atas aku tu bising
Eh helloo..masalahnya aku usaha carik sendiri ok
Aku siap pergi dua jabatan kat Swk..
Pas surat permohonan pindah ke sana..
Mcm-mcm dah usaha aku.
Takkan aku yg carik, yg atas aku pulak yg dpt tempat tu
Amboii..kemain senang yg dua ekor ats aku tu kan
Takde hati perut betol la kalo dia letakkan org lain kt tpt yg aku cari tu
Yang dua ekor atas aku tu, kalau nak sgt pindah usaha sendiri boleh?
Ni kira baik tau..aku senangkan kerja korang
Aku siap dh jumpa pengganti tempat aku lagi..
Jawapan..??
Nothing..blurrr..!!!
Fyi, pg td aku kol jbtn berkenaan..tnya perlu PA tak
Dia ckp mmng perlu and cakap tak pernah pun berckp dlm telefon dgn pegawai JPA berkenaan
Mana satu nak caya ni..erm..ok takpe..!!Biarkan mereka bermain di situ..
Apa yg penting aku akan keep call call call smpai korang bosan
Bak kata kakak opis aku g lah jumpaaa..dpt terus tu
Hm, dpt terus benda..:(
Dahtu dok hari2 paksa aku g JPA sendiri..
Memandai jer..
Oklah ok lah..!!
Daaa..
Doakan aku cpt2 pindah ya..
Supaya dkt dgn ank n suami.
AMIN..!!


#p/s : aku heppi sgt sbb BESTIE aku dpt kerja tetap..yahuu..pegawai immigressen..tapi kat JOHOR..takpelah..gud luck GIRLS..!! Perjlnn baru bermula..xoxo..!

PEMBANTU RUMAH MAKAN KUCING DAN LENGAN ANGGOTA POLIS?

Salam peeps..!!
Seram tak dgr tajuk entry aku?
Ada ke mkn kucing..alahai..
Dan yg paling tatahan tu benda ni berlaku kat SIBU, SARAWAK..
Sibu okay...kampung halaman aku..
Sudah habis kah makanan di Sibu wahai amah..
Ke majikan kau tabagi duit utk beli makanan??
Musykil ni..
Dah la mkn kucing, pastu mkn pulak pokok hiasan
Tak cukup dgn pokok hiasan dimakannya tgn anggota polis..
Sabo je lah..
Baik hntr dia cpt2 balik
Ada masalah peribadi brgkali..

Sila baca :

SIBU: Seorang pembantu rumah di Sibu bagaikan dirasuk apabila dipercayai memakan anak kucing peliharaan majikannya hidup-hidup. (sedap ke nyah??)

Terdahulu, majikan terbabit menemui bangkai anak kucing miliknya di hadapan rumahnya pada Khamis.

Susulan penemuan bangkai kucing itu, majikan tersebut menyoal pembantu rumahnya yang berkelakuan pelik sejak dua minggu lalu.

"Apabila saya menyoalnya, dia memberitahu telah makan anak kucing itu," katanya.

"Tidak lama kemudian, dia tiba-tiba mengamuk sehingga memaksa saya mengikat kaki dan tangannya," katanya seperti dilaporkan sebuah akhbar tempatan.

Majikan tersebut berjanji kepada pembantu rumah warga Indonesia itu untuk membenarkan dia pulang ke negara asalnya pada keesokan harinya.
Bimbang dengan keselamatan keluarga, majikan tersebut meletakkan pembantu rumah itu di dalam kereta yang diparkir di luar rumah pada waktu malam.
Majikan tersebut dipetik sebagai berkata, pembantu rumah itu kelihatan pulih pada keesokan harinya lalu membuka ikatan ditangannya.
"Saya membawanya untuk membeli nasi ayam di Ramin Way kira-kira pukul 10.30 pagi.

"Selepas selesai membeli makanan, dia enggan masuk ke dalam kereta dan mengamuk.

"Dia masuk ke dalam kereta dan membuang semua barang keluar dari kereta. Malah, dia juga menggigit pokok hiasan," kata majikan itu.

Apabila polis tiba di tempat kejadian, pembantu rumah itu dikatakan menggigit lengan salah seorang anggota polis bertugas.

Pembantu rumah itu kemudiannya di bawa ke Hospital Sibu dengan mukanya ditutup dengan jaket bagi mengelak dia meludah ke arah orang ramai.

sumber gambar : Encik Googel (Org gaji makan orang)

Thursday, 5 June 2014

PEPERIKSAAN JPA (ICT) SUDAH TAMAT

Salam peeps..
Semalam aku g exam kt UPM
Yang aku dok war2 kan sebelum ni tu
Kecoh arhh kannnn...hahaha
Nak dijadikan cerita petang Selasa tu aku shoot g Putrajaya
Tido rumah kawan aku kt sana sebab jarak PJ ke UPM agak dekat sikit la
Boleh la aku turun lambat sikit kan..apa ade hal..blkg Presint 14 je katanya
Tapi terkocoh2 jugak lah aku pg semlm..
Aku gerak pukul 8.30 pg..
Igtkan tak jem..jem jugak rupanya after UNITEN tu
Peluh panik meracik2..hahaha
Ye lah exam start 9.30 kot..tu lah ko leha..padan muka
Konon cool la kluar jam 8.30am
Bila dah sampai simpang antara jln nak g UPM n The Mines tu aku lega
Tapi yang tak boleh bla..aku lalu je pintu utama UPM
How come leha how come..
Sebab aku lupa2 igt tyme survey tu kami ada lalu satu gateway jugak
Tapi close..tu yg dok terus je kan
Ni tersalah terus..tgk depan aku jln dia lain mcm..
Mujur lah takde divider..masyaallah..
Aku dgn berani nya buat U-turn kt tgh2 jln
Hahahaha..kalau highway aku tak tau la
Mungkin aku tapergi kot..terus direct ke The Mines..hahaha
Ok bila dah u-turn tu cepat belok ke gateway..
Laju2 aku carik jalan menuju ke Fakulti Teknologi Maklumat tu
Fuh..ramai gak la yg dah sampai
Kebykkn nya gegirl2 belaka..
Ye lah..kata exam utk SU..
Tapi dgrnya ada jugak laki kata Kak Bunga..
Ok ni story pasal perjalanan ke UPM..

Kesimpulan :
*Semua paper aku rasa terkial
*Aku dah usaha mana yang aku tahu buat..yg selebihnya tawakal
*Harap2 takde la yg repeat2 ni kan..
*Kalau tidak..berjumpa lagi pada bulan November kelak ye kwn..




Tuesday, 3 June 2014

DIARI 13 TAHUN YANG LALU

Salam peeps..!!
Aku baru je habis ulgkaji utk exam esk..
Now aku rasa nak update blog
Sebab aku ada bahan ni..
Auww..menggamit jiwa sgt2
Kenangan lalu mengusik kalbu
Tapi ni bukan pasal cintan cintu
Ni pasal friendship..
Seperti yg aku pernah story dulu.. (click sini)
Kami 5 sekawan mmng rpt giler
Siap ada file gittew
Dalam file tu mcm2 la kami tulis
Sampai ke lelaki idaman setip seorg..
Pastu bunyi ring tone phone pun ada..
Dahtu kalau time Matematik, aku dgn si Baini ni bz
Design bilik tidur, living room and etc..
Ko mampu..org belajar Math ko buat keja lain
Paling takleh blah, kami berdua mengecat kuku waktu Math
Silap sikit memang langsir tepi aku jadi mangsa
Senang..salah je lap terus kt langsir atas kepala aku
Kalo ko tgk itam ke biru ke kt langsir tu mmng keja kami..haha
Sampai cikgu pun malas dah nk tegur perangai kami..
Dasyat tak dasyat..kalau bab kena halau dr kelas lagi kami suka..
Suka sgt..!!Halau je terus ke koperasi beli ais krim
Sambil duduk luar kelas sambil makan ais krim
Makin panas la hati guru kelas kami tu..hahaha
Terus suruh jalan itik tgh gelanggang..kurng asam!!
Berbalik pada tajuk tadi..sgt lucu lahhhh
Aku igt lagi file tu kaler hitam..
File tu ada kat Si Syedah sekrg
Tu yg dok paksa dia ambil gmbr dlm2 file tuu..choii!!























Dasyat tak zaman budak2 baru nak up
Macam2 kami buat dlm file tu..
I wish I can turn back the time
Zaman kenakalan gittewwwww..
Siap ada bar dlm rumah kauuu..
Kelas kau jah..
Dahtu umah tga tgkt..apa kes??
Boleh jadi home designer nih..
Hahahaha...tasaba nk face to face ngn file ni..!!