Monday, 23 June 2014

REMAJA OKU DIKURUNG SAMPAI KERING

Salam..
Hallu..aku yakin smua org ada tgk/baca berita minggu lepas
Termasuk aku..sedih weyyyyy..
Kwn aku dok share video kat FB..
Aku yg tgk sampai takde air mata nak berlinangan
Sebab perasaan marah dgn ibu budak OKU tu..

"Kau tatahu perasaan org jaga anak leha sebab kau tajaga anak kau sendiri"
Yes..aku akui aku tajaga anak aku tapi aku faham mcm mana perasaan
And aku akan kol anak aku tu hari2..nak make sure dia OK ke tak..skrg ni kalau bab baju2 anak diutamakan..mak pak pakai baju recycle pun takisah asal anak aku nampak bergaya..kelas kau zaara..~
"Anak kau tak OKU leha..kau tak faham"
Yes, syukur alhamdulillah anak aku tak OKU tapi..anak itu anugerah Allah..
Ko ptt terima dia seadanya..dia tamintak pun lahir kat dunia jadi mcmtu..sudah tertulis takdirnya begitu wahai sang IBU YANG BO** ..erm lagi satu, kalau tak mampu nak jaga skalipun ko boleh hantar la kat Pusat Kebajikan,bukan nya main kurung mcmtu wey minah..*aku lempang jugak muka ko nanti

Lepastu bila mak dia kena tangkap boleh pulak bagi alasan KESEMPITAN WANG..!!
KESEMPITAN WANG KE..??Aku tgk je komen2 org kt FB..
Dieorng kt FB ni pakar2 sampai jumpa FB mak budak tu..
Aku apa lagi terus search FB minah tu..
Mak aihh..blink2 kau tudung dia..tudung ala3 Dato Siti tu..kau mampu
Ala, paling murah pun tudung tu RM10 kot, takkan baju anak RM3 tamampu beli
Aku pernah jumpa ok baju basahan untuk anak2 RM3..
Lepastu minah tu siap make up lagi..
Eye liner kemain lagi tajam..kalah eye liner iols..
Lipstick merah menyala
Boleh pulak beli kannn..ke dia PINJAM erk? Allahualam..~
Dahtu boleh pulak beli phone untuk berselfie and berfacebook bagai..
Tu kau cakap KESEMPITAN WANG???
Kalau kesempitan  wang kau tak mampu nak pakai smart phone..
Paling cikai pun 3310..ini siap leh update status bagai..share bagai
Mungkinkah PINJAM kat org..Allahualam..~
Then satu lagi aku nak bebel..
Adik budak OKU tu OK pulak aku tgk..baju terurus bagai..
Pilih kasih ke..??Allahualam..~

Mak dia ni taguna akal kot..
Dia ada nset canggih, ada FB..ko boleh je guna media sosial utk minta bantuan
Ye lah..ko betol2 susah kan..ko usaha la lebih sikit untuk menyenangkan keadaan ko dan anak ko tu..
Stress..*Aku rindu anak aku..
Bila tgk kes mcm ni aku jadi meluat pulak kat mak cik tu..
Eh ada kaitan ke..
Haa ni satu lagi manusia BO**

Eh minah ni..ko tak belajar BM agaknya..ayat pun mcm alien..sebelum ko campak OKU ke loji..meh aku campak kau dulu..Benda ni takena kat kau..kau tgk la balasan Allah nanti..ALLAH MAHA ADIL..

*marilah kita bersama-sama mendoakan keadaan adik yg dikurung oleh IBUNYA YANG KESEMPITAN WANG ITU..semoga adik akan sihat2 sahaja dan menjadi orang yang bijak pandai berakhlak suatu hari nanti..baru mak ko nak ngaku anak kann..kan mak cik kan..~
Astagafirullahalazim..!!

0 juta org yg syg saya: