Thursday, 17 July 2014

SUPPLIER GILA

Salam..
Since aku bisnes online ni pelbagai perangai n jenis supplier aku jumpa
Ada yang bo***..ada yg bagus..ada yg kuangajaq..
Sabar je lah demi mencari sesuap nasi

Laa ni aku nk cyter pasal supplier yg BO***
Mcm ni ceritanya..
Dua minggu lepas aku ada buat order utk customer aku
Just booking ok..customer belum buat payment pun kt aku
Tetiba semalam dia e-mail TRACKING NUMBER kat aku
What..?Acanaer tuuuuuuu...
Dua kali dah jadi kot
Mujur yang satu tu kawan aku
Dia memang nak beli cuma belum bank in
Yang satu lagi ni aku takenal..
Aku dok msg dia kat FB tya brg dah sampai pun dia tareply..

Boleh pulak sis upplier cakap tolak from my account
Dalam account aku tu ada RM49
Tu duit refund..
Duit refund tu mcm customer order dua baju n dah bank in duit
Tapi..tetiba salah satu baju tu rosak ke koyak ke..
So dia refund balik kt acc aku..
Aku takleh nak cash out..tu utk proceed order seterusnya
Terpaksalah aku korbankan duit aku dulu utk byr customer aku tu..
Nak di pendekkan cerita..dia suruh aku guna refund tu wey

Duit aku kottt..
So, tadi lekas2 aku g order bag guna refund tu sebelum dia tolak..
Not my mistake ok..ur staff la..tapernah nak check first before proceed
Boleh lingkup kedai kau nanti minahh
Nasib ko dpt customer mcm aku
Kalau yang jenis dapat barang senyap2 mcm mana..
Dah la dpt brg, tabayar pulak tu
Aku tak nak mcm tu
Kang Allah tutup pintu rezeki aku
Baik aku terus terang dan bagitahu perkara sebenar..

Erm, nak buat apa ye dgn supplier mcm ni..?
Nak lempang ke nak gelak ke nak nangis?

0 juta org yg syg saya: