Thursday, 28 August 2014

POWERBANK PINENG

Hye..
Alhamdulillah..
Barang yang order dari LAZADA dah sampai..
Yahuu..yahuuu..
Aku order dua hari lepas..skali ngan ANA aku hasut shopping
Actually aku beli dua..satu aku satu kwn aku
Igtkan harga tu dah boleh claim kupon RM10 aku tu..
Hm..malangnya pembelian mesti RM100..baru leh guna kupon LAZADA tuuu
Harga powerbank ni RM43.90 je..murah kan..10k mah..
Tgk review pasal PINENG ni mcm ok jer..
Antara PB yang paling2 femes..
So, apa kata kita try..
Ada satu tu murah jugak tapi mcm tak confident pulak
Jenama MY POWER BANK
20k mah = RM39.90..
Erm..dlm pikiran ku..baiklah aku ambik jenama yg ok ckit kot..
In Sha Allah berkekalan hendak nya..
Weee...saja nak share kegembiraan ada power bank baru..
MOTIF.??
Mari lah bershopping di LAZADA



Tuesday, 19 August 2014

PERKEMBANGAN IZAARA IMANI

Salam..
Arini nak share pasal perkembangan anak aku
Entry yg lepas pasal raya kan so takde kaitan dgn entry ni
Isk, tah pape aku bebel.

Izaara Imani sekrang ni dah pandai :-

1. Jeles
Haritu aku g lah timang classmate dia (berjln raya ke rumah)..Laju2 dia lari kat aku..duduk atas paha kanan..budak tu paha kiri..siap2 tolah budak tu lagi..hik3..omey je..kalau nenek dia timang Pak Wa dia pun dia jeles..siap pakej tampar lagi muka abg aku..haha

2.Nyanyi ABC..
Nyanyi tu tak lah sebijik bunyi kta org dewasa nyanyi..tapi adalah tiun dia..cth kau nya nyanyi dulu..dia akan follow or sambung sambil senyum2..hahaha..

3.Angkat tangan..
Angkat tgn kt sini membawa maksud..kalau ko ckp Siapa tak puasa angkat tangan...!! Cepat2 dia angkat tgn kau..kelas kau nak..JUJUR..

4.Boleh disuruh *la sgt
Cth kan kau ckp "Aduh sakit perut..tolong urut dik..tlg.."..Lekas2 dia pergi dkt kau urut perut kau..lepastu kau ckplah g ambik minyak..lelekas dia ke meja ambik minyak.kalau air tumpah pun cepat2 g carik kain sebab nak lap..ecece..pandai angatt anak ami niii..kalau suruh menghambur lg pandai..baling sofa semua ke lantai sambil gelak..*clap2 hand*

5.Pandai baca doa
Baru bismillah dah amin..tu kalau bab mkn..hahahah.cecepat jeer nak amin.lapar la tu kan..

6.Goyang2 kaki dan panjat2..
Haa..panjat ni aku memang respek anak aku..perghhhhh..kalau sendiri tgk baru bangga..kalau nk cerita kat sini tak syok..Dia panjat kusi lepas tu duduk sipi2 sambil goyang kaki..bajet kewl le tu kannnnn..pastu terjun..hoiiii..mengucap mak ko ni haaaa...

7.Cepat tangkap..
Mcm aritu..aku ajar cara menghalau lalat..lima minit kemudian bila tnya balik mcm mana halau lalat..dia akn buat aksi yg sama..pandai anak mami..harap nnti belajar pun cmtu lah ye nakkkk...cpt tgkppp..!!

8. Berlari
Yang ni pun terer..berlari dalam shopping mall..shopping mall beraircond kot..aku siap2 peluh lagi..haha..anak2..dia punya lari tu mcm nk jatuh tp tak jatuh..bila part dekat bra tu dia tarik smua bra dan seluar bip sampai jatuh..haish..anak sapa la tu kan..

Erm..apa lagi erk..byk benda lucu Zaara ni..

Yang merindui,
-Layha-

Monday, 18 August 2014

3D2N at RAWANG





This is what we call MONTHLY HUSBAND AND WIFE
Minggu lepas kebetulan suami aku kursus kat Rawang dan..
Lagi kebetulan company dia hantar tga org dan dia seorg laki dan
Company tidak sediakan hostel *byk nau DAN..makanya bos depa gik book hotel
Suami aku dgn suara gembira kol aku ajak tido hotel
Aku apa lagi menggelupur lah wey
Sebab mula plan nak ulang alik dr Shah Alam ke Rawang
Tapi bila aku kaji jalan ke Rawang AGAK MERUMITKAN..
Tingtangtingtang Alexander..ada hotel utk staf
Yahuuuuuu..
Aku bermlm dgn suami tercinta 2 mlm gittewwww
Serius wey jauh jugak Bukit Beruntung tu
Kalo laki aku ulg alik aku rasa dia sesat ke Ipoh kot
Malam tu kiteorg pergi pun highway takde lampu jalan
Tawakal saja kami ya
Lepas tu guna WAZE nak cari hotel 77
Kuang ajo punya WAZE..dia bagi rumah No.77
Nasiblah area2 berdekatan juga sudah..
Apapun Im A Happy Wife
Even dpt jumpa sekejap
Tapi lagi bermakna kalau..











scroll plz
















bawah lagi.












sikit lagi..














scroll dan scroll lagi..















TADA


BERTIGA


Yang merindui,
-LAYHA-

OPEN HOUSE 2014

Halluuu
Dah tahu diri tu memboringkan lagi mahu update
Ahaha..tahun ni aku ada tga jemputan rumah terbuka
Rumah Kak Kashah, Kak Bunga dan Ana..
Berkilo2 wey aku naik..*padahal tak timbang
Tapi yg peliknya baju tak sempit pon..*riak*
Takde story jugak..cuma tgk gmbr je..ok tak?
Hahaha..
Hantu malas ni dok merasuk2 aku ni..
Silap2 meracau aku nanti
Sebelum aku meracau baik update gambor erk










Yang Malas,
-Layha-

RIANG RIA RAYA 2014

Salam..
Mak aih..ni dah raya ke berapa dah erk
Baru nak post pasal raya
Takde yg best sgt raya bagi aku tahun ni
Yang BEST nya leh jumpa ANAK DAN SUAMI
Tu je..rasa nak beraya tu takde la sgt..
Takde story sgt so meh layan gambar
Tapi gambar pun tak byk weyyy
Gambar byk dlm phone abg aku n laki aku..huhuhu..
Dok bz layan laki ngan anak..amboi..haha








OK..Tu je cerita raya aku..
Hahaha..~

Yang membosankan,
LAYHA

Friday, 15 August 2014

DRESS MURAH DAN CANTIK (2)

2 Tones Round Neck Jubah Dress (with Belt)

Cotton
:
Shoulder:35cm Sleeve:56cm Waist:62-80cm Length:137cm Bust:86-104cm
Price :
RM65.00 including postage 1Malaysia

3 Tones Floral Design Dress with Shawl

Cotton
:
Shoulder:35cm Sleeve:54cm Waist:72-90cm Length:137cm Bust:82-100cm
Price :
RM65.00 including postage 1Malaysia
 (*Beige)

Floral Design One Piece Dress

Lycra
:
Shoulder:36cm Sleeve:56cm Waist:80-106cm Length:130cm Bust:86-106cm
Price :
RM64.00 including postage 1Malaysia

Channel Inspired Hijab Set

Cotton
:
Shirt : Shoulder:35cm Sleeves:47cm Length:58cm Bust:84-96cm
Pant: Waist:54-108cm Hip:100-12[8cm Length:91cm
Price :
RM70.00 including postage 1Malaysia

Hijab Printed Muslim Dress Set

Cotton
:
Top Shoulder:34cm Sleeves:62cm Length:60cm Bust:80-92cm
Skirt Waist:50-84cm Length:90cm
Price :
RM70.00 including postage 1Malaysia

2 Pieces Joint Basic Jubah Dress with Necklace and Belt

Cotton + Chiffon
:
Shoulder:39cm Sleeve:56cm Waist:60-100cm Length:132cm Bust:98cm
Price :
RM57.00 including postage 1Malaysia
(*almond/light green/yellow)

2 Pieces Basic Cardigan with Inner Dress

Lycra
:
Cardigan: Shoulder:33cm Sleeve:50cm Length:45-55cm Bust:96cm
Dress: Waist:60-80cm Length:131cm Bust:86cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Lace Design Waist Puff Sleeve Jubah Dress

Lace + Chiffon Full Linning
:
Shoulder :37cm Sleeve:60cm Waist:82cm Length:146cm Bust:90cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Round Neck One Piece Jubah Dress with Belt

Chiffon Full Linning
:
Shoulder:36cm Sleeve:59cm Length:146cm Bust:92cm
Price :
RM67.00 including postage 1Malaysia

Neon Color Puff Sleeve Jubah Dress

Chiffon Full Linning
:
Shoulder:37cm Sleeve:57cm Waist:50-80cm Length:138cm Bust:94cm
Price :
RM60.00 including postage 1Malaysia

*Sesiapa  berminat boleh WHATSAPP ke 01119871570..send skali gmbr dress yg diminati tu k..
*tiada istilah booking guna aek lioq naaa..booking kena bayar half from the price..dah gaji byr half pulak..then baru kiteorg post yeee..*faham laa ni tgh bulan ken..gittew..

TERIMA KASIH SAYANG2KU

DRESS MURAH DAN CANTIK (1)

Square Neck Half Button Retro Jubah Dress (Include Belt)

Cotton
:
Shoulder:34cm Sleeve:56cm Waist:50-80cm Length:129cm Bust:77cm
Price :
RM63.00 including postage 1Malaysia

Half Button Basic Jubah Dress with Shawl
:
Lycra + Cotton

Shoulder:36cm Sleeve:56cm Length:149cm Bust:88cm
Price :
Rm67 including postage 1Malaysia


2 Tones Bead Design Waist Jubah Dress with Shawl
:
Cotton

Shoulder:33cm Sleeve:51cm Waist:72cm Length:133cm Bust:78cm
Price :
Rm65 including postage 1Malaysia

Pieces Joint Floral Design Peplum Jubah Dress
:
Chiffon

Shoulder:38cm Sleeve:52cm Waist:50-82cm Length:130cm Bust:88cm
Price :
Rm68 including postage 1Malaysia

Lace Design Jubah Dress with Ribbon
:
Lace + Chiffon

Shoulder:38cm Sleeve:53cm Waist:82cm Length:133cm Bust:88cm
Price :
Rm70 including postage 1Malaysia


2 Pieces Peplum Lace Top with Dress
:
Cotton + Lace

Shoulder:34cm Sleeve:54cm Length:48cm Bust:88cm
Dress: Shoulder:32cm Sleeve:56cm Waist:72cm Length:125cm Bust:84-104cm
Price :
Rm68 including postage 1Malaysia

Plaid Design Round Neck One Piece Dress
:
Lycra

Shoulder:33cm Sleeve:59cm Waist:56-90cm Length:136cm Bust:84-118cm
Price :
Rm64 including postage 1Malaysia

Half Button Collared Jubah Dress (with Belt)
:
Cotton

Shoulder:40cm Sleeve:55cm Waist:52-86cm Length:130cm Bust:100cm
Price :
Rm60 including postage 1Malaysia
(*Beige/Maroon/Green)


Cherry Top with Long Skirt (Including Shawl)
:
Cotton

Top: Shoulder:39cm Sleeve:54cm Length:56cm Bust:90cm
Skirt: Waist:48-90cm Length:101cm
Price :
Rm68 including postage 1Malaysia


*Sesiapa  berminat boleh WHATSAPP ke 01119871570..send skali gmbr dress yg diminati tu k..
*tiada istilah booking guna aek lioq naaa..booking kena bayar half from the price..dah gaji byr half pulak..then baru kiteorg post yeee..*faham laa ni tgh bulan ken..gittew..

TERIMA KASIH SAYANG2KU