Monday, 29 December 2014

ANOTHER FLIGHT MISSING..~


Salam..
Semalam (28/12/2014) kita dikejutkan dengan berita flight dr Surabaya ke Singapore hilang..
Aku tyme tu kat Kuching Sentral..
Hantar mak aku nak balik Sibu..
Tgh tggu sambil scroll FB..tetiba nampak org dok post #prayforQA8501

Apakah lagi ini..?
Another flight missing..
Dunia kita diuji algi dengan kehilangan flight lari
Dulu MAS..sekarang AIR ASIA..
Masya Allah..
Tahun ini adaah tahun paling HITAM bagi pihak MAS dan AIR ASIA..
Dugaan dan ujian yang Allah bagi amat berat
Yang paling kesian adalah keluarga mangsa
Yang menunggu kepulangan mangsa..
Setakat ini belum ada apa-apa berita lagi berkenaan dgn QZ8501.

Hanya doa dan ingatan saja yang mampu aku titipkan untuk kesemua yang berada dalam pesawat QZ8501..
 Semogo semuanya selamat..In Sha Allah..~
Hope for the miracle..Ameen..~

#prayforQZ8501

Friday, 26 December 2014

LUNCH DATE

Tadaaaaa..
She's my lunch partner utk Jumaat minggu lepas..
Si Mami Kila Pipi Berlubang..
Kami g lunch ke Pizza Hut je pownn..
Tak yah nak review sgt lah kan pasal Pizza Hut..
Satu Malaysia tahu mcm mana rasanya kenn..
Kikikikiki..
Aritu kami shopping mata dulu before makan2..
Shopping kat Plaza Merdeka gittewwww... (shopping la sgt)
Niat hati nak carik heels..tapi semua takde yang dikenanai..
Hurm..nexttttttt lunch date??
  

TIADA DLM GROUP WECHAT

Hye semua..
Lama giler kot aku tak update blog ni..
Aku sekrg dah kt opis baru dah..
Kisah pindah aku pun tak hupdate2..
Tak syok la hupdate takde gmbr kan..
Tggu lah mud rajin aku dulu ye..

Ok..al kisah nya sekrg aku nk story pasal keluarga mertua..
Ini bukan kisah hidupku..
Tapi kwn aku..namanya tak leh aku xpose kat sinikan
Kesian dia nanti..dpt malu..erk..

Minggu lepas kawan aku ni berwhatsaap la dgn aku..
Baiklah aku perkenalkan diri beliau sebagai "Anne" (bukan nama sebeanr ya)
Tteiba si Anne ni tanya aku soalan mcm nak kena cepuk..

"Apa perasaan kau, kalau adik beradik suami kau buat satu group utk family chatting..semua adik-beradik ada..biras ko pun ada..tp kau pulak takde dlm group tu..apa ko rasa?"

Aku tak tahu nak cakap ape..
Aku just kata.
KALAU AKU PUN AKU AKAN KECIK HATI
Gittcheww..
Nampak sgt adik beradik laki ko tak senang dgn kehadiran kau
Sedangkan ipar yg satu lagi elok je berwechat2 bagai..

Siap suami dia tanya..

"Sayang takde ke?"

Then kawan aku jawablah :

"Eh takpelah..tetiba nak masuk group..tak diundang bagai..kang org tak senang ngan kehadiran aku"

Diam seribu bahasa si suaminya..~

Dah dalama alam maya pun mcm tu..
Macam mana nak berhadapan ya..
Mesti semua ketawakan dia..
KESIAN DIA..~