Thursday, 22 January 2015

Air bah..bah air..!!


Hye smuaorg..eh rajin lg minah ni update kan..
Pagi ni ada Majlis Penutupan SEKSA..haha
Sementara majlis blm start baik aku update2 kann..

Haaa..kt bawah ni gmbr tyme aku g ambik ank aku kt umh mak cik aku area kpg semariang batu.. :)



Wednesday, 21 January 2015

FOOD DELIVERY AREA KUCHING

Hyeee..(eh terlebih rajin)

Nak tahu tak..since aku pindah sini aku suka bukak page makan2
Exspecially sape2 yg jual makanan yg boleh hantar ke opis
Aku kan dasar pemalas..nak drive pun malas kan
Lagipun makanan kak kafe TAK SEDAP..BORING..MUAK..!
Ceh ayat tatahan..!!

So, nak dipendekkan cerita, kt opis ni ada la geng2 aku yg nak join
Mereka terus terjebak dan terjebak
Semua jadi kaki malas mcm aku dah
Yelah musim hujan sekarang ni wey
Nak kuar waktu lunch pun malas rasanya..

Untuk first order ritu..aku dgn Kak Dayang order chaikue
Ni makanan org chinese..aku beberapa minggu dah mengidam..
Ceh..mcm org mengandung pulak kan
Padahal..memang NAFSU MACAM NAGA..!!


Haaa..atas ni lah gambar chaikue yang kami order tu
Intinya udang kering, sengkuang dan carrot..dicicah bersama sos yg sedap..!!
10 pcs RM5 sahaja..siap delivery ke opis kau
Ni untuk kami minum ptg Jumaat lepas..eh ke Khamis
Tak hengat..
Yang penting sodappp i told u..!!

Dan pada hari ini, kami telah mengoder nasi hujan panas
Hanya RM5 sahaja sekali delivery
Aku kumpulkan konco2 dulu
Order ramai-ramai..syok sikit dia nak hntrkan..

Ok..tu la rupa nasik hujan panas beliau
Lauknya kari kacang+hati, acar timun dan ayam goreng ala KFC
Actually ada dua choice..
Ko nak ayam KFC ke nak daging masak hitam
Aku tersalah pilih..
Hm, baik pilih daging tadi..huwaaa..
Takpe..next order..

Esok pulakkkkk kami dah siap order dah tau
Kelas tak iols..
Tak lama gemuk lah aku
Tapi kalau malam tak makan..OK kan
Tapi aku makan jugak malam wey..hahaha
Eh membebel pulak..
Menu untuk esok adalah...


Tadaaaaaaa...


Nasi pandan bersama sambal petai..
Yang ni pon boleh pilih..
Kalau kau tak suka petai dia akan baji sambal biasa2 jer
Sambal goreng gituuuu..
Aku pilih yang biasa jer..tak reti den makan petai..
Ok esok dah takyah nak pening2 makan apa kan..
Ok lah..dah nak balik ni..
Esok in sha allah kalau rajin aku update lagi k..hik hok..!!


Iklan..

Kalau nak order chaikuey ni boleh lah whatsapp  ke nombor  
018 664 3465 
Yang ni serius sedap..*recommended angat*

Yang nasik-nasik tadi boleh laa hantar msg ke nombor  
010 546 1990 @014 955 0415
Aku try gak carik kat whatsapp..tp non hado..so msg pun dilayan

Aku tak tahu pun nama mereka ni..main terjah je nak order..

OK BYE!

MIMIJUMI OH MIMIJUMI

Halluuu..

Tetiba rasa rajin nak update blog ptg2 hujan mcm ni..
Hantu apetah merasuk..
Hantu hujan dan banjir kot..kih3

Pagi semalam tyme kemas brg2 zaara ke dlm beg
Aku tertgk putinng botol susu anak aku..
Kesiannya lahai..kejam sungguh mak mu ini nak..
Puting nya dah tak elok..
Berliku berlekuk bagai..
Aku suruh laki aku tgk..
Kesian..huhuhu..

Bila dihantui perasaan kesian, makanya..
Mengoogle la ibu mu ini puting mu itu nak
Botol susu budak ni bukan calang-calang oi..
Satu botol (8oz) dah RM87
Tapi, semahal-mahal manapun nak..mak mu tetap redah jer..
Yelah..untuk keperluan anak aku jugak
Untuk dia menyusu..

Aku dah try botol susu lain..
Belum pape lagi dah ckp tak nak..
Tyme tu aku baru letakkan susu dia dlm botol
Belum letak air panas..
Dia perati je aku dr jauh..
"Tak nak tak nak"
Bila sua kat mulut dia tolak2..
Aku kesian la tgk dia tak nak menyusu..

Dan hari ini..order aku dah sampai pon
Aku order dua bijik puting botol susu sekaligus
Botol pulak aku rasa alang-alang nak oder
Sebab botol dia tu boleh guna 3 tahun..
Zaara belum amsuk 2 tahun lagi
So, kta shopping puting dia dulu ye nak..
Hihihih..

Gini lah rupanya puting botol susu anak aku..!!

 Yang ni aku order dgn azasbabymate (ce search dlm FB)
Harga yang dijual lebih murah dari page lain yang aku jumpa..
Harga puting botol tu RM43 plus RM6 postage ke SS
Kalau yg kt SM lagi murah..just RM46 ONLY maa..!!
Aku order dua..so dpt lah RM89..eh bukan memang harga dia ke kalau ditambah..heehee..
Kalau nak jwpn dgn segera boleh jugak whatsapp akak ni..
Nah ni nombor tipon dia 0194085964..
Sila..silaa...
Botol ni sesuai utk baby yang sgt2 cerewet..!!
Mcm anak den..kikiki..

Mami tetap syg kamu izaara imani..~


Friday, 9 January 2015

WELCOME TO KUCHING MODJO

Halluuuu..

Hari Rabu lepas awal2 pagi lagi aku dah dpt msg dr seseorang tau..
Msg tu berbunyi seperti ini :

"Hi, I'm Alice, forwarding agent from Kuching,
your car estimate time 3.30 pm can collect today at pending port.
Please call my operation before to port
011*******  tq"

Wah..modjo is coming modjo is coming..!!
Aku seronok dgr kedtgn Modjo..
So, pada hari tersebut aku minta balik awl..
Untuk menguruskan kedtgn Modjo ku sayang..

Tepat jam 3.30pm aku dgn laki aku tiba kat Pending Port
Dalam keadaan hujan yang agak lebat jugak lah..
Agent suruh kami tunggu kat depan rumah guard..
Tunggu punya tunggu..
Datanglah Modjo dghn wajah suram..
Aku tak pasti kenapa nampak suram..

Mula-mula aku sign borang terima Modjo..
Tgk2 silap borang..bukan ats nama Modjo..
Grr..terpaksa tggu lg mereka ambik borang milik Modjo..

Tak sampai 10 minit borang pun sampai..
Dah sign bagai terus aku bawak Modjo balik..
Baru nak bukak radio..
Sekali tgk..

RADIO IS HILANG..

diulangi RADIO IS HILANG..choiiiiiiii

Aku drive dlm keadaan mrh..

Sampai rumah pulak baru perasan..

SMART TAG PUN HILANG..!!!

Memang gila babun laaa haiii..
Sakit hati guaaa weyyyyyyy..

Aku trus kol agen..
Eh...agen tu mrh aku pulak sebab pakai radio boleh cabut
Then, terus pertikaikan kenapa jbtn tak byr lagi..
Dasr kelly Ng..
Sampai ari ni takde berita lagi pasal kehilangan tu..sialan..!
Astagafirullahalazim..~
Hari ni Jumaat..so bykkn bersabar..hikhok..!!

CACIK MODJO..

Wednesday, 7 January 2015

SURAT TUNJUK SEBAB



Assalamualaikum peeps..!!

Mesti pelik kan..kenapa aku mcm rajin sgt menulis kt blog lately..
Hihihi..memandangkan aku belum ada bos kan..baiklah aku isi masa lapangku dgn benda berfaedah..*gittuuu
Ce tgk surat kat atas tu..ok tak ayat ahkakkkk???

Nak tau..semalam iols dapat surat tunjuk sebab dari opis lama..
First time in my working life u know..
I dpt surat cinta tu sbb iols tak dtg kursus ritu..
Argh..whatever la..
Aku tgh bz nak kemas2 barang..mana sempat nak hadir semua tu..
Sape suruh letak nama aku..
Padahal pada mulanya kursus tu takde sambutan..
Then bila takde sambutan, mereka main campak nama je..
Aku pun setuju pada mulanya sbb tak tahu lg akan dipindahkan..
Kalau tahu memang aku isi tidak hadir ritu..
Grrrrr..

Apapun layan..
 Zasss...

Tuesday, 6 January 2015

YEA..DAPAT PINDAH..!!

Hye..

Ceh dah sebulan dok opis baru kan..
Baru nak hupdate pasal perpindahan aku..
Sadis sgt..
Tapi takpe..aku nak jugak tulis untuk buat kenangan..~

Sinopsis nya mcm ni :

1. Hanya terima panggilan telefon dr JPA beritahu pasal pindah..

2. JPA main tarikt ali..kejap kata dah meeting kejap kata lom meeting..
3. Last2 dpt pggilan tya sama ada mtk pos surat pindah ke ambik sendiri..op coz la aku nak ambik sendirik kan..

Tanggal 2/12/2014 aku menapak ke Putrajaya utk mengambil surat pindah tersebut..
Dengan perasaan gembira, bersyukur..alhamdulillah
Akhirmya aku kembali ke pangkuan family..

Tapi dlm gembira tu adalah jugak sedihnya
Sedih nak tgglkan kengkawan kan..

Dahlah sehari sebelum aku berambus dr situ, kakak-kakak kesygnku buat Farewell Lunch..
Last minute punya plan tp terbaik wa cakap lu..

Siapa lagi tidak lain tidak bukan..
The best planner is goes to Kak Bunga Rosmaida..
Dibantu oleh Kak Shima, Kak Zura, Ana, Wani, Kak Amy dan yang lain2..

Siap tipu mak incik lg tau..
Kata urus anak sekolah la..
Rupa-rupanya dok cari hadiah mak encik..
Papepun maceh sgt..I is terharu OKEY..
Taip entry ni sambil senyum2 dan mata berkolam2 *drama swasta sgtkan*

Mals cerita pjg sgt..nanti nanish..

Sila layan mata dgn gmbr kenangan bersama kakak-kakaku nun jauh di sana..


ni waktu celebrate birthday kami semua kat Chilli's

ni waktu Farewell Lunch aku ngan Kak Yong

Ni waktu ana merealisasikan impianku nak makan epal kerambel

Menu yang kami order di Chilli's

Me, Kak Bunga and Kak Yong


Ni menu masa Farewell Lunch tuu..nice



Last day

Hadiah dari Kakak-Kakak Ku


Hadiah dari adik-adikku.. dak patin dan dak jane..maceh korang..!
Sekian..!!


Btw,

Ni la kakak yg ganti aku tu..Kak Pida Ghazi
Ni gambar sebelum aku fly balik Swk..
Mujurla ko ada lagi kat Putrajaya kak oiii..
Buku cek Datuk ada dalam tgn aku
Terkemas sekali kot..gilosss..

Oklah Kak Fida Ghazi..semoga maju jaya di tempat saya ya..

Babai..~

nota kaki :

Maaf gambar besepah..malas nak susun..maklumlah bz..ceh poyo ken..!